FilistinHaberlerOrtadoğu

Siyonist Yahudi Yerleşimciler Bu Sabah Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

Yahudi yerleşimci grupları bu sabah (31 Mayıs Salı) işgal polisinin ve özel kuvvetlerin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı’ndan geçerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Baskına katılan Yahudi yerleşimcilerden bazıları Mescid-i Aksa’nın avlusunda ayin girişiminde bulunurken cemaat ve ilim öğrencileri yüksek sesle tekbir getirerek yerleşimcileri protesto etti.

Bu arada, işgal polisinin isimleri kara listeye alınan kadın aktivistlerin Mescid-i Aksa’ya girmelerine yine izin vermediği ve kadın aktivistlerin Mescid-i Aksa’nın kapıları önünde oturma eylemlerini sürdürdükleri ifade edildi.

Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekân bakımından ikiye bölme planı yapan işgal yönetimi bu planını hayata geçirecek zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

Yahudi örgütlerinin çağrısıyla ve işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimciler, baskınlar için genelde cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor.

Başa dön tuşu
Bugün 16 Temmuz 2026 (2) içerik yüklenmiştir.