
Siyonist üst rütbeli bir komutan Haaretz’e verdiği demeçte, işgal ordusunun Ramallah yönetiminin talebi üzerine onun yönetimindeki şehirlere girmekten vazgeçebileceklerini belirterek böyle bir adımın buradaki güvenliği etkilemeyeceğini söyledi.
Siyonist komutan yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Oslo İlkeler Antlaşmasına göre “A Bölgesi” diye isimlendirilen bölgelerin güvenliğinden Ramallah yönetimi sorumludur. A diye isimlendirilen bölgeler ise Ramallah, Tulkerem, Kalkiliya, Nablus, El-Halil, Beytlaham, Cenin ve Eriha’dır. İşgal ordusu hemen hemen her gece buralarda Ramallah’a bağlı güçler olduğu halde operasyonlar yapmaktadır. Bizler operasyon yaparken, Ramallah’a bağlı güçler bizimle karşılaşmamak için azami gayret gösteriyor”.
Siyonist komutan Abbas milisleriyle yapılan işbirliğinin Siyonist istihbarat örgütlerinin gücüne güç kattığına dikkat çekerek, Batı Yaka’da olası bir değişikliğe de hazır olduklarını söyledi.
Siyonist subay devamla, Abbas milislerin şehirleri sıkı kontrol ettiklerini belirterek, şehirlerden birinden kaçmaya çalışan birini bulup tutuklamakta güçlük çekmediklerini ifade etti.
