
İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Siyonist rejimin yeni yerleşim birimleri inşası için kararlar almasını ve daha önce alınan kararları alelacele hayata geçirmesini şiddetle kınayarak, Arap Birliğinden Filistin topraklarını Siyonistlerin Yahudileştirme tehlikesine karşı korumasını istedi.
Hamas hareketi Siyonist rejimin binlerce konutluk projeleri hayata geçireceğini duyurmasının ardından yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Hamas hareketi olarak, Siyonist rejimin Filistin topraklarını çalıp üzerindeki tarihi izleri yok etmesini ve bu topraklar üzerinde kurduğu gayri meşru yerleşkeleri genişletmeyi amaçlayan projeleri hayata geçirmek için yoğun çaba harcamasını şiddetle kınıyoruz. Atılan bu adımların uluslararası kanunları ve BM kararlarını hiçe sayma anlamına geldiğini düşünüyoruz” ifadelerine yer verildi.
İnsanlığa karşı cinayet sayılan bu hukuksuzluğa karşı uluslararası camianın suskunluğunu da kınayan Hamas, Arap Birliği ve İslam Konferansı Teşkilatından tehlikeli gidişattan Filistin’i korumalarını ve Siyonistlerin toprak hırsızlığını engellemelerini istedi.
