
İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Dr. İsmail Rıdvan, Kahire görüşmelerinin sonucu olarak kurulan Sosyal Uzlaşı Komitesi’nin dün (24 Mart Cumartesi) Gazze’de yapılması planlanan toplantısının yakıt krizi nedeniyle yapılamadığını söyledi.
Rıdvan, Sosyal Uzlaşı Komitesi üyelerinin yakıt sıkıntısı nedeniyle toplantıya gelemediğini ve bu nedenle toplantının iptal edildiğini bildirdi.
Hamas lideri, Quds Press Ajansı’na konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sosyal Uzlaşı Komitesi’nin toplantısı ileri bir tarihe ertelendi. İşler netleşene ve komite üyeleri toplantıya gelebilecek imkana sahip olana kadar toplantı yapılmayacak” dedi.
Gazze Şeridi’nde yaklaşık bir aydır yaşanan yakıt ve elektirik krizi, Filistin uzlaşısı komitelerinin yapılması çok önceden planlanmış toplantılarının gerçekleşmesini engellediği gibi hayatın her alanını da olumsuz etkiliyor.
Bu arada, Gazze Şeridi’ndeki Enerji ve Doğal Kaynaklar İdaresi, 23 Mart Cuma günü Gazze’ye giren yakıtın 430 bin litre olduğunu ve elektrik santralinin tam kapasiteyle çalışması halinde sadece bir gün için yeterli olacağını söyledi.
Enerji İdaresi Enformasyon Dairesi Müdürü Ahmed Ebu’l-Umereyn, Gazze Şeridi’ndeki elektrik krizinin çözümü konusunda henüz herhangi bir işaret bulunmadığını belirtti.
