
İslami İran kültür mirasları ve turizm, el sanayi kurumu başkanı Mesut Sultanifer, halihazırda İran’ın 7 havalimanında 190 ülke vatandaşları için bir aylık vize verildiğini ve bunun 15 gün daha uzatılabildiğini belirterek, bu yılın sonuna kadar turistler için elektronik vize verilmesi işlemine başlanacağını söyledi.
Sultanifer, İran’ın Kiş adasında 9. uluslararası turizm fuarının açılış merasiminde yaptığı konuşmada, hükümetin programlarından birinin 28 ülkeye vize uygulamasının kaldırılması olduğunu söyledi.
İslami İran kültür mirasları ve turizm, el sanayi kurumu başkanı Mesut Sultanifer, hükümetin son iki yıldır turizm sektörünün gelişmesi için önemli adımlar attığını belirterek, son iki yılda İran’a gelen yabancı turist sayısının yüzde 12 arttığını söyledi.
Sultanifer, İran’ın etrafındaki ülkelerde yaşanan şiddet, terör girişimleri, savaş ve güvensizliğe de işaretle, hükümetin görevinin, turistin güvenliğini korumak ve huzurunu sağlamak olduğunu belirterek; turistler için bugün en güvenli yerin İran olduğunu söyledi.
