FilistinHaberlerİranOrtadoğuSuriye

Suriye cumhurbaşkanı Beşşar Esad: Baskıların nedeni Filistin’e verdiğimiz destektir

İran televizyonuna konuşan Suriye cumhurbaşkanı Beşşar Esad, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İran Devlet Televizyonu’na röportaj veren Suriye cumhurbaşkanı Beşşar Esad, “Askeri müdahale öngörmüyorum. Libya tipi operasyon mümkün değil” dedi.

Operasyonların durmayacağı mesajını veren Esad, “Reformları yapıyoruz ancak, teröristler ve destekçileri için yaptığımız reformun bir önemi yok. Halkı korumak için teröristleri yok edeceğiz” diye konuştu.

Bazı devletlerin Annan planının başarısız olmasını istediğini ifade eden Esad, “Suriye’nin olmadığı bir çözümü kabul etmeyiz” dedi.

Ülkesine uygulanan baskıların nedeni olarak ‘Filistin’e verdikleri desteği’ gösteren Esad, “Suriye’ye yapılan baskılar bugün de yarın da sonuç vermeyecek” ifadelerini kullandı.

Esad, konuşmasında dış politikaya yönelik değerlendirmelerde de bulundu.

Türkiye’nin Suriye politikasını eleştiren ve “Türk halkı ile Türkiye yönetimi’nin Suriye’ye bakışı uyuşmuyor” diyen Esad, Türkiye halkının Suriye’yi desteklediğini belirterek İran’la ilgili ise “İran Suriye’nin yanında ve biz de onlara sadakatle bağlıyız” diye konuştu.

Başa dön tuşu
Bugün 05 Ekim 2026 (14) içerik yüklenmiştir.