HaberlerDünyaFilistinİşgalci İsrail RejimiOrtadoğuSuriye

Suriye Dışişleri Bakanı, Suriye’nin Filistin’e desteğinin devam ettiğini doğruladı

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Faysal Mekdad, Filistin Ulusal Konseyi Başkanı Rahim Fattuh ve beraberindeki heyetle bölgedeki, özellikle Filistin arenasındaki gelişmeleri görüştü.

Bakan Mekdad, Suriye’nin işgal altındaki Filistin topraklarındaki İsrail işgali uygulamalarını, okulları yıkmasını, yasadışı yerleşimlerin yayılmasını ve topraklarına yapışan çocukların ve masum Filistinlilerin öldürülmesini kınadığını yineleyerek, bu uygulamaların savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar anlamına geldiğini vurgulayarak, Suriye’nin Filistin’e verdiği sürekli desteği ve Filistin davasının Arap ve uluslararası düzeydeki merkeziliğine olan inancını yineledi.

Bakan, parlamenter diplomasinin halkların sorunlarına uluslararası desteği harekete geçirmede ve her düzeyde iletişimi artırmadaki önemine övgüde bulunarak, İsrail işgalinin suçlarını ortaya çıkarmak için mümkün olan tüm çabaların kullanılması gerektiğine işaret ederek, tüm bu zorluklarla yüzleşmek için Filistin birliğinin önemini vurguladı.

Filistin Ulusal Konseyi Başkanı, Filistin liderliğinin ve halkının Suriye’deki liderlere ve halka selamlarını ileterek, Filistin ve Filistin davasına verdiği gerçek destek nedeniyle Suriye’yi ziyaret etmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Suriye, Filistin ve Filistin davasını destekleyen ülkeler arasındaki iletişim ve koordinasyonun ve Filistin halkının haklarını elde etme ve başkenti Kudüs olan bağımsız devletlerini kurma mücadelesinin önemini vurguladı.

Başa dön tuşu
Bugün 07 Ekim 2026 (12) içerik yüklenmiştir.