HaberlerOrtadoğuSuriye

Suriye Halk Meclisi reform ve kalkınma sürecinin süreceğini açıkladı

Suriye Halk Meclisi; başkanı Cihad el-Lahham başkanlığında düzenlediği istisnai döneminin ilk oturumunda başbakan Riyad Hicab, yardımcıları ve bakanların huzurunda kabinenin beyanını tartıştı.

Oturumda konuşma yapan Meclis Başkanı Lahham; meclisin Çarşamba günü Milli güvenlik binasını hedef alan terör patlamasını keskin bir dille kınadığını belirterek reform ve kalkınma sürecini sürdürme azminde olduğunu ifade etti.

Başbakan Hicab ise konuşmasında; kabinenin beyanına ışık tutarak çalışma programı ve planları hakkında bilgi verdi.

Hicab; önümüzdeki sürecin gereksinim ve hedeflerini sağlamak için istisnai çabalara gerek duyulduğuna işaret ederek, bu bağlamda herkese sorumluluk düştüğünü ekledi.

Hükümetin misyon ve çalışmalarında anayasaya dayanacağını belirten Hicab; klasik çalışmaların bir kenara bırakılacağını ve pratik çalışmalara ağırlık verileceğini söyledi.

Başa dön tuşu
Bugün 07 Ekim 2026 (27) içerik yüklenmiştir.