
Suriye’de halk Beşşar Esad’a sevgi gösterisi için sokaklara adeta akın etti. “Canımız kanımız sana feda olsun ey Esad”, “Sen bizim liderimizsin” sloganları atan yüz binlerce kişi Esad’a bağlılıklarını haykırdı. Yüz binlerin sokaklara akın ederek Esad’a sevgi gösterisinde bulunması ise, Suriye’de ayaklanma beklentisi olanlara karşı Esad’ın gövde gösterisi olarak değerlendiriliyor.
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad Hz. Muhammed’in (SAV) doğumu münasebetiyle Şam’ın en büyük camisi olan Emevi Camisi’nde gerçekleştirilen Mevlit Kandili programına katıldı. Kandil programında Kuran-ı Kerim tilaveti ve okunan ilahilerin ardından, İslam dünyasında saygın bir yeri olan Prof. Dr. Said Ramazan El Buti hem ülkesi hem de tüm İslam alemi için dua etti. Memleket meselelerini çözme ve sünneti seniyyeye ittiba konusunda Cenabı Allah’tan Devlet Başkanı Esad’a yardım dileyen Buti’nin duasına cemaat ‘amin’ dedi.
Mevlit Kandilinin ardından Emevi Camisi’nden çıkan Esad’ı yaklaşık 100 bin kişi cami çıkışında karşıladı. Meydanı hınca hınç dolduran kalabalık,”Canımız, kanımız sana feda olsun ey Esad”, “Sen bizim liderimizsin” şeklinde sloganlarla Esad’a sevgi gösterisinde bulundu. Kendisine yönelik sevgi gösterisini karşılıksız bırakmayan Esad, korumaların arasından sıyrılarak halkın arasına karıştı. Yoğun izdihamda Esad vatandaşlarla tokalaştı. Bir süre halkın arasında kalan Esad, daha sonra kendi kullandığı otomobiline binerek cami alanından Hamidiye çarşısına geçti. Hamidiye Çarşısı’ndaki otomobilinin önü kapatılan Esad’a, ulaşmak isteyen kimi vatandaşların gözyaşlarını tutmadıkları görüldü. Yoğun kalabalık sebebiyle bir süre arabasında Hamidiye Çarşısı’nda mahsur kalan Esad yoğun sevgi gösterisi üzerine kendi kullandığı arabasından inerek tekrar halkın arasına karıştı. Aralarına aldıkları Esad’ı sevgi gösterisinde bulunan binlerce kişi, Esad lehine sloganlar atarak kendisine olan bağlılıklarını haykırdı. Kimileri ise evlerinin damlarından ve balkonlardan Esad posterlerini taşıyarak sevgi gösterisinde bulundu.

