HaberlerOrtadoğuSuriye

Suriye Halkı Silahlı Çeteleri Protesto Etti

Şam kırsalının batısı Kudsiye Kenti ahalisi bugün, kentlerinde bulunan ve vatandaşlara karşı dehşet saçan silahlılara karşı gösteri düzenledi.

yüzlerce vatandaşın bugün Cuma namazı ardından kent caddelerinde silahlı grupları kınayan ve kentten çıkmalarını talep eden bir gösteri düzenlediklerini aktardı. Kayaklar göstericilerin kentlerinde güvenlik ve istikrarın sağlanmasıyla birlikte normal yaşamlarına dönmeyi talep eden pankartlar taşıdıklarını ifade ederken, kentte ulusal uzlaşmanın en kısa süre içinde yapılması için tüm engellerin kaldırılmasını talep ettiklerini kaydetti.

Kudsiye Kentinin silah ve silahlılardan arındırılması bağlamında uzlaşma çabaları devam ederken, geçen 30 Ekim tarihinde uzlaşma komiteleri ve Kızılay’ın çabalarıyla 119 silahlı aileleriyle birlikte başka bölgelere aktarılmışlardı.

Başa dön tuşu
Bugün 16 Ekim 2026 (20) içerik yüklenmiştir.