
Suriye Enformasyon Bakanı Adnan Mahmut dün; Belçika, Hollanda ve Lüksemburg’dan, Suriye’de meydana gelen olayların hakikatini yerinde incelemek ve anavatanları ile dayanışmalarını vurgulamak üzere gelen gurbetçiler heyeti ile bir araya geldi.
Heyeti kabul eden Bakan Mahmut, Suriye halkının sahip olduğu derin bilinç ve güçle, vatana karşı yürütülen komployu reddettiğini, her türlü dış müdahaleye karşı olduğunu ve ulusal bağımsızlık kararı ile egemenliğini savunduğunu kaydetti.
Suriye halkının tüm illerde meydanlara inerek Arap Ligi’nin aldığı kararlara gösterdiği tepkiye işaret eden Bakan Mahmut, “Suriye’nin Araplığı, tarihsel bir eylem, coğrafyasının kaderidir. Komplocular, halkın azameti ve iradesi karşısında yenik düşecektir” dedi.
Arap Ligi’nin almış olduğu ve dış müdahaleye zemin hazırlayan kararın, Batılı-Amerikan planlarıyla bağlantılı olduğunu kaydeden Enformasyon Bakanı, karardan birkaç gün önce ABD’li ve Avrupalı yetkililerin yaptıkları açıklamaları hatırlattı.
Meydana gelen olayların gerçek yüzünün, silahlı terör gruplarının masum vatandaşlara karşı işlediği terör eylemlerinden ibaret olduğunu vurgulayan Enformasyon Bakanı, Suriye’nin krizi aşacağını ve çok daha güçlü hale geleceğini belirtti.
Diğer taraftan heyet üyeleri de, Suriye’nin maruz kaldığı baskı ve planlara dikkat çekerek, içişlerine yönelik her türlü müdahaleyi reddettiklerini vurguladılar.
Gurbetçiler, içeride ve dışarıda tüm Suriye vatandaşlarına birlik olma çağrısında bulunarak, Suriye’nin bu krizi çok daha güçlü şekilde aşacağına inandıklarını belirttiler.
Komplo Ruhani, İnsani ve Ahlaki Değerleri de Hedef Alıyor
Suriye Cumhuriyet Müftüsü Ahmet Bedrettin Hassun da Hollanda, Belçika ve Lüksemburg’da yaşayan gurbetçilerimiz ile bir araya geldi.
Heyeti kabul eden Cumhuriyet Müftüsü, Suriye’nin bağımsız ulusal kararı ve direnişi desteklemedeki hırsından dolayı hedef alındığını kaydederek, Suriye’nin maruz kaldığı komplonun aynı zamanda ruhani, ahlaki ve insani değerleri, ümmetin düşmanları çıkarına olacak şekilde hedef aldığını vurguladı.
Gurbetçilere, ailelerin çocuklarına vatan sevgisi, ahlaki, insani ve aile değerlerini aşılamalarının önemine değinen Hassun, Suriye’de kışkırtıcı medya kanallarının yürüttüğü hamlelere bağlı olarak meydana gelen olayların hakikatini aktarmada gurbetçilerin rolüne işaret etti.
Diğer taraftan gurbetçiler de, her zaman için anavatanı savunmaya hazır olduklarını kaydederek, gurbetçi oldukları ülkelerde Suriye’de yaşanan olayların hakikatini aktarmak amacıyla faaliyetler yürüteceklerini ifade ettiler.
Cumhurbaşkanı Beşşar el-Esad yönetiminde kapsamlı reform çalışmalarına mutlak desteklerini vurgulayan gurbetçiler, yaptıkları konuşmalarda Arap Ligi’nin ve bazı Arap ülkelerinin bölücü komploya hizmet eden karar ve tutumlarını kınadıklarını dile getirdiler.
Suriye Arap Davalarının Arap Ligi Çerçevesinde Çözülmesinden Yana
Belçika, Hollanda ve Lüksemburg’dan gelen gurbetçiler heyeti daha sonra Arap Sosyalist el-Baas Partisi Kültür Medya ve Dış İlişkiler Bürosu Başkanı Heysem Satayhi ile bir araya geldi.
Suriye’nin her zaman Arap Müşterek Girişim planını desteklediğini ve Arap davalarının Arap Ligi çerçevesinde çözülmesinden yana olduğunu, bu şekilde Arap ülkelerinin bağımsızlık ve ulusal egemenliğine hizmet edeceğini kaydeden Satayhi, Suriye’nin en başından beri Arap adil girişimine evet dediğini hatırlattı.
Bölgeye karşı büyük planların varlığına işaret eden Satayhi, batılı ülkelerin bölgedeki kimi ülkelerle birlikte direniş eksenine darbe indirme, Arap-İsrail çatışmasını tasfiye etme ve bölgede hegemonya kurma amacı taşıdığını vurguladı.
Suriye’nin son birkaç yılda maruz kaldığı ve özellikle medya çarpıtmalarıyla desteklenen baskılara değinen Satayhi, bu baskıların reform çalışmalarını sekteye uğrattığını vurgulayarak, gurbetçilerin bulundukları ülkelerde anavatanın geleceği için, hakikatleri olduğu gibi yabancı ülkelere aktarmadaki rollerinin önemine işaret etti.
Kendi taraflarından Cumhurbaşkanı Beşşar el-Esad yönetiminde kapsamlı reform çalışmalarını desteklediklerini vurgulayan heyet üyeleri de, anavatanın maruz kaldığı komployu başarısızlığa uğratmak için her türlü fedakarlığa hazır olduklarını belirttiler.
