HaberlerOrtadoğuSuriye

Suriye’de 48 hastane, 197 sağlık merkezi ve 400 ambulans saldırılarda zarar gördü

Suriye Sağlık Bakanı Saad el-Nayif bugün Uluslararası Kızılhaç Komitesinin Suriye Temsilcisi Marianne Gasser ile silahlı terör grupları tarafından sürekli olarak hedef alınan sağlık sektörünün durumu ve vatandaşlara sunulan sağlık hizmetlerini masaya yatırdı.

Bakan Nayif; özel ve devlet hastanelerinin insani sorumluluğunu yerine getirmelerinde ara vermediklerini belirterek, her hangi bir ayırım yapılmaksızın herkese tıbbi hizmetler ve tedavi sunduklarının altını çizdi.

Suriye’deki terör gruplarını provoke eden ve gerçekleri çarpıtan medya kanallarının sağlık sektörüne ilişkin asılsız ve gerçek dışı iddialarda bulunduklarına dikkat çeken Nayif; bu medya kanallarının insani çalışmalarda bulunan sağlık sektörünü karalamak ve vatandaşların güvenini sarsmak için ellerinden geldiklerini yaptıklarını söyledi.

Bakan Nayif; teröristlerin sağlık sektörü ve kurumlarına bulundukları hain saldırılar neticesinde insani görevlerini yerine getirirken en iyi deneyimlere sahip 52 sağlık personelinin şehit düştüğünü, 72 personelin yaralandığını ve 14 personelin kaçırıldığını açıkladı. Nayif; teröristlerin saldırılarında 48 hastane, 197 sağlık merkezi ve 400 ambulans aracına ciddi hasarlar verdiklerini ekledi.

Teröristlerin su ve elektrik şebekelerine ek olarak yakıt tankerlerine saldırılarının resmi sağlık kurumlarının sunduğu hizmetleri ciddi bir şekilde olumsuz etkilediğine dikkat çeken Nayif; Bakanlığın terör mağduru ailelere sunulan ücretsiz tıbbi hizmetleri en yüksek düzeye çıkardığına işaret etti.

Görüşmede Gasser; Suriye’deki sağlık kadrolarının tüm bölgelerde sundukları hizmetlerin takdire şayan olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığı ve ilgili diğer tüm kurumların Kızılhaç Komitesinin çalışmalarında temin ettikleri kolaylıklara dikkat çeken Gasser; komitenin vatandaşların tıbbi gereksinimlerinin sağlanması için çalıştığını söyledi.

Başa dön tuşu
Bugün 07 Ekim 2026 (12) içerik yüklenmiştir.