
Suriye Güvenlik Birimleri İdlib Kırsalına Bağlı Kafarroma Bölgesinde 57 Teröristi Yakalayarak Havzalarında Bulunan Silah ve İletişim Cihazlarına El Koydu.
Suriye Güvenlik birimleri; İdlib iline bağlı Muarratulnuman kenti kırsalının batısında düşen Kafarroma bölgesinde nitelikli bir operasyon düzenledi.
SANA’ya açıklama yapan askeri yetkili bir kaynak; operasyonda kanun kaçağı olan 57 kişinin tutuklandığını ve havzalarında bulunan silah, mühimmat ve modern iletişim cihazlarına el konulduğunu açıkladı.
Operasyonun oldukça dakik ve profesyonelce yapıldığını ifade eden kaynak; ordu birliklerinin araştırmaları sonucunda Kafarroma beldesinde silahlı terör gruplarına ait bir merkeze baskın düzenlendiğini söyledi.
Kaynak; silahlı terör gruplarıyla çatışmanın yaşandığını ifade ederek, çembere alınmaları ardından 57 kanun kaçağının yakalandığını ve havzalarında bulunan çok sayıda savaş tüfekleri, av tüfekleri ve mayınları imha etmede kullanılan özel cihazlara ek olarak uzaktan kumandalı cihazlarla patlatılmak üzere motosikletlere yerleştirilmiş çok sayıda el yapımı bomba yakalandığını belirtti.
Diğer yandan güvenlik birimleri; yine idlib kırsalında düşen Cebel el-Zaviye bölgesindeki Kensafra beldesinde askeri bir barikata silahlı saldırıda bulunan ve kırmızı bir pikap araç kullanan teröristlerle çatışmaya girdi.
Çatışmada güvenlik güçlerinden bir eleman yaralanırken, saldırganlardan 3 terörist öldü bir terörist de yaralandı.
Bu arada Muarratulnuman kentinden yetkili bir kaynak; Arabiye kanalının kent ve dışındaki parti ve güvenlik binalarının silahlı saldırılara maruz kaldığı yönünde yayınladığı haberleri yalanladı.
Tüm bu haberlerin tamamen gerçek dışı ve asılsız olduğunu belirten yetkili; Suriye’ye ilişkin yürütülen hırçın medya savaşında gerçekleri çarpıtma ve kamuoyunu aldatma kapsamında geldiğinin altını çizdi.
