
Suriye’de patlayıcı uzmanları Hama kentinin Endelüs Semtinde semt ahalisinden aldığı ihbar üzerine silahlı terör gruplarının okullara giden beş yolun kavşağında yerleştirdikleri el yapımı bir bombayı etkisiz hale getirdiler.
Suriye Uydu Televizyonuna konuşan Semt Muhtarı Muhammed Ahmet Cezzar; semt sakinlerinden iki kadının, öğrencilerin okullarını gittikleri bir yol kenarında boru şeklinde şüpheli bir cisim gördüklerini bildirdiklerini ve bunun üzerine ilgili kurumlara haber verdiğini açıkladı.
Kendi tarafından semt sakinlerinden bir vatandaş; alışveriş yapmak için çarşıya doğru yürüdüğü bir sırada okullarına gitmek için öğrenciler için yapılan bir geçitte şüpheli bir cisim gördüğünü ve hemen ilgili kurumlara bilgi verdiğini söylerken, ilgili birimlerin derhal geldiklerini ve el yapımı bir bombayı etkisiz hale getirdiklerini ifade etti.
