
Suriye’de Kofi Annan’ın barış planı uyarınca 5 gündür uygulanan ateşkese rağmen, teröristler, ateşkes ihlallerini sürdürüyor.
BM gözlemcilerinin Suriye’ye girişiyle eş zamanlı olarak terör gruplarının ülkenin muhtelif bölgelerinde 10 ayrı terör eylemleri yaparak, ateşkes ihlalinde bulunduğu bildirildi.
Suriye haber ajansının bildirdiğine göre; terörist gruplar, başkent Şam’da adam kaçırma, bombalı eylem gibi bir dizi eylemler yaptıklar. ülkenin kuzey batısında idlib ve orta bölgelerinde hama ve güneyde de Dera şehirlerinde yaşanan olaylarda 6 kişi öldü 4 kişi de yaralandı.
Ayrıca, Suriye savunma bakanlığı da, ateşkesin başlamasıyla birlikte operasyonların durduğunu, silahlı terör grupların sivillere ve askerlere, özel ve kamu kuruluşlarına saldırılarının da artış gösterdiğini bildirdi.
El Alem kanalı da, Pazartesi günü, 5 kişiden oluşan BM gözlemci heyetinden ilk grubun, Suriye’ye giriş yaptığını duyurdu.
