HaberlerAmerikaDünyaOrtadoğuSuriye

Suriye’nin doğusundaki işgalci Amerikan askeri üssü hedef alındı

Bazı haber kaynakları Cumartesi gecesi, Suriye’nin doğusundaki Koniko gaz sahasında bulunan ABD askeri üssüne roket saldırıları yapıldığını bildirdi.

İranpress haber ajansının bildirdiğine göre bazı kaynaklar bu saldırının Irak’taki İslami direniş tarafından gerçekleştirildiğini duyurdu.
Irak İslami direnişi, Cumartesi sabahından bu yana ABD’nin saldırılarına tepki olarak Irak’taki “Ayn El Esad” ve “Harir” üssünün yanı sıra Suriye’nin derinliklerindeki “Harab El Cir” ve “Koniko” üslerini hedef aldı.
ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Suriye ve Irak’taki noktalara saldırı düzenlediğini duyurdu.
ABD, bu saldırıların, son dönemde Ürdün’ün kuzeydoğusundaki üssüne düzenlenen füze ve İHA saldırıları sonucunda bu ülkenin üç askerinin ölümüne tepki olarak gerçekleştirildiğini iddia ediyor.
ABD’nin ülkenin batısındaki bölgelere yönelik saldırılarına tepki olarak Irak hükümeti, uluslararası koalisyonun kendisine verilen görev ve yetkileri aşarak Irak’ın güvenliği ve istikrarı için tehdit haline geldiğini vurguladı.
Irak İçişleri Bakanlığı Cumartesi günü yaptığı açıklamada, ABD’nin ülke topraklarına yönelik saldırganlığını protesto etmek amacıyla Bağdat’taki Washington büyükelçiliğinin maslahatgüzarını çağırdığını duyurdu./

Başa dön tuşu
Bugün 08 Temmuz 2026 (6) içerik yüklenmiştir.