HaberlerOrtadoğuSuriye

Suriye’nin güvenlik ve istikrarını sabote eden eylemler kınandı

Suriye İnsan hakları Şebekesi; silahlı terör gruplarının Suriye’nin güvenlik ve istikrarını sabote etme amacıyla bulundukları çirkef kanlı terör eylemlerini şiddetle kınadı.

Şebeke SANA’nın bir nüshasını aldığı beyanında; kimi provokatör ve kışkırtıcı uydu kanalları, bazı ülkelerin yöneticileri ve silahlı grupları destekleyen dışarıdaki muhalif şahsiyetlerin tümü bir arada kanun ve yasalara aykırı bir şekilde katil bir terör şebekesi teşkil ettiklerini belirtti. Aynı zamanda bu şebekenin; güvenlik güçleri, polisleri, askerleri, bilim adamlarını ve sivil insanları katlettiğini, öldürdükleri insanların cesetlerini hunharca tahrip ettiğini, halk arasında dehşet ve korku saçtığını, hizmet kurumlarını kundakladığını, özel ve kamu araçlarına saldırdığını vurguladı.

Tarihin kaydettiği hataların tekerrür etmemesi için BM Kurulu ve İnsan Hakları Konseyinden bu duruma dikkat etme talebinde bulunan İnsan Hakları Şebekesi; provokasyon eylemleri, yalan ve kasıtlı olarak çarpıtılmış haberler yayınlamanın uluslararası yasalar ve insan haklarını tamamen aykırı olduğunu ifade etti.

Diğer yandan İnsan Hakları Şebekesi beyanında; oğlu Sariye Hassun’un silahlı terör gruplarının suikast eylemiyle şehit olması nedeniyle Cumhuriyet Müftüsü Ahmet Bedrettin Hassun ve tüm şehitlerin yakınlarına taziyelerini dile getirdi.

Başa dön tuşu
Bugün 27 Temmuz 2026 (13) içerik yüklenmiştir.