AvrupaHaberlerOrtadoğuSuriye

Suriye’nin Viyana’daki büyükelçiliğine saldırı eylemi kınandı

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Yardımcısı Ahmet Arnus bugün öğlen saatlerinde Avusturya’nın Şam Maslahatgüzarını çağırarak; Suriye’nin, Viyana’daki Büyükelçiliğinin Cuma günü maruz kaldığı eylemleri protesto ettiğini belirtti.

Suriye’nin bu suç eylemlerini kınadığını belirten Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Yardımcısı Arnus; Diplomatik ilişkilere ilişkin Viyana anlaşması gereğince gerekli korumanın sağlanmasındaki aksaklıkların tüm sorumluluğunu Avusturya yönetimine yüklediğini ifade etti.

Bu arada Suriye’nin Viyana’daki Büyükelçiliği Cuma gecesi geç saatlerde; bir grup kişi tarafından saldırı eylemine maruz kalmıştı. Söz konusu grup; Büyükelçiliğin ana kapısını kırarak içeri girmeleri ardından sabotaj eylemlerinde bulundular.

Başa dön tuşu
Bugün 03 Ağustos 2026 (14) içerik yüklenmiştir.