HaberlerOrtadoğuSuriye

Suriye’nin zayıflaması Batı ve İsrail cephesinin güçlenmesi anlamına gelir

Kuveytli Yazar Rakan Bin Hasaleyn, el-Nahar Gazetesinde yayımlanan “Suriye ve Medya Aldatmacası” başlıklı makalesinde, Suriye’yi zayıflatıp bölmenin, Arapları zayıflatmak ve batının sömürüsü ile İsrail’e karşı direnişi bölmek anlamına geleceğini vurguladı.

Makalesinde Suriye’nin güvenliğine zarar gelmesinin, Arap dünyasında daha çok mezhepçilik ve fitneye neden olacağını, dolayısıyla halihazırda ve gelecekte zararların söz konusu olacağını yazdı.

Arap ve batı medyasının Suriye’ye karşı yürüttüğü medya kışkırtmasını da kınayan yazar, bu hamlelerin, sömürü ve hegemonya güçlerinin Suriye’de güvenlik ve istikrarı sarsmaya yönelik saldırılardan birini teşkil ettiğini ve tüm bölge için çizilmiş sömürge planına karşı duran Suriye’nin azminin kırılmasının hedeflendiğini vurguladı.

Bazı Arap medya kanallarının Suriye’de meydana gelenlere yönelik saatlerce yayın yaptığını ancak bu yayınlarla Suriye’de meydana gelen olayların hakikatlerinin karşılaştırılması halinde, medyanın ne denli yalan, abartma ve sahtecilik yaptığına dikkat çeken yazar, bu yayın politikalarının özgür Suriye’ye karşı yürütülen Siyonist Mason hamlesiyle örtüştüğünün altını çizdi.

Suriye’deki olayların hakikatini görmezden gelen ve süregelen reformlara yönelik karartma uygulayan medyaya karşı savaşta Suriye halkının uyanık ve bilinçli olduğuna değinen yazar, makalesinde, Siyonistler eliyle her gün Filistin halkına karşı düzenlenen suçları görmezden gelen biri işbirlikçi diğeri de şüpheli iki kanalın Suriye’deki olayların üzerine o kadar gitmesinden ve buna sessiz kalınmasından duyduğu şaşkınlığa işaret etti.

İşgalci İsrail’in neredeyse her gün Gazze’de suç işlediğini, Kudüs’te yıkımlar gerçekleştirdiğini ve Mescid-i Aksa’yı kuşattığını hatırlatan Kuveytli yazar, “Ama Arap ve yabancı fesat kanallarının bunlara yer verdiğini göremiyoruz” vurgusu yaparak makalesini noktaladı.

Başa dön tuşu
Bugün 14 Ekim 2026 (30) içerik yüklenmiştir.