
Arabistan Güvenlik Güçleri, ülkenin önde gelen İslam âlimlerinden olan Muhammed Hasan El-Habib’i tutukladı.
Arabistan’ın doğusunda Safavi bölgesi sakinlerinden olan El-Habip Cumartesi günü tutuklandı ve sorgulama için Riyad hapishanesine gönderildi.
Yerel kaynaklar Hasan El-Habib’in tutuklanmasının ardından dört gün geçmesine rağmen bu âlimin akıbetinin ne olduğuna dair bir bilgi verilmediğini açıkladı.
Şeyh Muhammed El-Habip Katif şehrinde bölgenin önemli din âlimlerinden olup, 2012 yılında Arabistan halkının protestolarına açık bir şekilde destek verdi ve aynı zamanda Arabistan’da bölgenin önde gelen âlimlerinden olan Şeyh Bakır En-Nemr’e de destek veren bir duruş sergiledi.
2012 yılında El-Avamiye, Katif, Şarkıyye ve Safavi şehirleri olmak üzere Doğu Arabistan’da onlarca protestocu, artan baskı ve cinayetlere tepki olarak protestolar gerçekleştirdiler.
