ArabistanHaberlerOrtadoğu

Suudi Arabistan rejimi prensi Katif şehri halkını tehdit etti

Suudi Arabistan rejiminin halka yönelik baskı ve şiddet yanlısı siyasetleri devam ederken prens Suud’el bin Faysal Suud, ülkenin doğusunda yer alan Katif şehri halkını, ölümle tehdit etti.

Katif halkının haklarını aramak için Suudi yönetimi aleyhindeki protesto gösterileri ve tepkilerine çok ağır eleştiride ve tepkide bulunan prens Suud’el bin Faysal Suud, Katif halkının bu durumunu sürdürmesi halinde bunların öldürülmelerinin kaçınılmaz olacağı uyarısında bulundu.

Bu arada uluslar arası insan hakları kuruluşları ise Arabistan’da geçen yıl binlerce insanın sırf haklı taleplerini dile getirmek için yaptıkları gösteri ve etkinliklerden dolayı cezaevlerine atıldıklarını ve Arabistan’da halihazırda 30 binden fazla siyasi mahkumun olduğunu bildirmekteler.

Başa dön tuşu
Bugün 08 Temmuz 2026 (6) içerik yüklenmiştir.