HaberlerOrtadoğu

Suudi Arabistan’da gösteriler devam ediyor!

Akşamki gösterilerden sonra bugün de başkent Riyad da dahil olmak üzere ülke çapında büyük gösteriler düzenlenmesi planlanıyor. Polisin gösteriye sert müdahalede bulunulabileceğinden endişe ediliyor. Suudi güvenlik kuvvetlerinin demokratik reform çağrısıyla yapılması planlanan gösteriler öncesinde başkent Riyad çevresine konuşlandığı belirtiliyor.

Görgü tanıkları, özellikle alışveriş merkezleri ve anayolların etrafında coplar ve gözyaşartıcı gazla donanmış polisin konuşlandığını söylediler.

POLİS ATEŞ AÇTI

Bu arada, Katif şehrinde dün geceki gösteride, polisin kalabalığı dağıtmak için açtığı ateşte en az 3 kişinin yaralandığı, ateşin 10 dakika süreyle devam ettiği bildirildi. Bir görgü tanığı ise yaralı sayısının 12 olduğunu söyledi. Görgü tanığı polisin protestocuları ayrıca copla dövdüğünü de anlattı.İçişleri Bakanlığı sözcüsü ise, protestocuların ateş açması üzerine polisin havaya gerçek mermilerle ateş açarak karşılık verdiğini söyledi.

Başa dön tuşu
Bugün 05 Haziran 2026 (13) içerik yüklenmiştir.