Ortadoğu
Suudi Arabistan,hava sahasını siyonist rejim İsrail’e açtı.

Suudi Arabistan, ABD Başkanı Joe Biden’in Riyad ve Tel Aviv arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için agresif bir şekilde zorlama vaadinin ardından İsrail’e açık bir açıklık jesti olarak hava sahasını kullanan “tüm havayolları” üzerindeki kısıtlamaları kaldırdığını söyledi.
Suudi Sivil Havacılık Genel Otoritesi (GACA) Cuma günü Twitter sayfasında yaptığı açıklamada, ülkenin hava sahasının artık üst uçuş gereksinimlerini karşılayan tüm taşıyıcılara açık olduğunu ve aralarında ayrım yapılmaması gerektiğini söyleyen uluslararası sözleşmelere uygun olduğunu söyledi.
Açıklamada, kararın “krallığın üç kıtayı birbirine bağlayan küresel bir merkez olarak konumunu sağlamlaştırmaya yönelik çabalarını tamamlamak için” alındığı belirtildi.
