AsyaHaberler

Tacikistan’a bir yardım da Japonya’dan

Japonya hükumeti, karayollarının yapımı, onarımı ve modernizasyonu çalışmalarında kullanılacak araç-gereç ve teçhizat alımı için Tacikistan hükumetine 17,5 milyon dolarlık hibe yardımı sağlayacak.

Japonya hükumetinin Tacikistan’daki karayollarının yapımı, onarımı ve modernizasyonu çalışmaları için 17,5 milyon dolarlık mali yardım yapılmasına ilişkin anlaşma Tacikistan hükumeti adına Dışişleri Bakanı Siraceddin Aslov ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansının (JICA) Duşanbe Temsilcisi İshi Kieshi tarafından imzalandı.

Taraflar arasında imzalanan anlaşmaya göre, Japonya hükumetinin Tacikistan’a sağlayacağı 17,5 milyon dolar ile asfalt-beton fabrikası inşa edilecek, ayrıca ülkedeki karayollarının yapımı, onarımı ve modernizasyonunda kullanılmak üzere araç-gereç ve teçhizatlar satın alınacak.

Söz konusu asfalt-beton fabrikası ve karayolu yapımı, onarımı ve modernizasyonunda kullanılacak araç-gereç ve teçhizat ülkenin kuzeyindeki Soğd ve doğusundaki Hatlon vilayetlerine teslim edilecek.

Başa dön tuşu
Bugün 26 Ağustos 2026 (46) içerik yüklenmiştir.