HaberlerİranOrtadoğuSuriye

Tahran’da Suriye konusunda danışma toplantısı çalışmaları başladı

Tahran’da Suriye konusunda danışma toplantısı bugün öğleden sonra İran dışişleri bakanının konuşmasıyla çalışmalarına başladı.

Söz konusu toplantıya, Rusya, Çin, Beyaz Rusya, Moritanya, Endonezya, Kırgızistan, Gürcistan, Türkmenistan, Benin, Sri Lanka, Ekvator, Pakistan, Cezayir, Irak, Zimbabwe, Umman, Venezüella, Tacikistan, Hindistan, Kazakistan, Nikaragua, Küba, Ermenistan, Sudan, Ürdün, Tunus ve Filistin temsilcilerinin yanı sıra BM temsilcisi de katıldı.

İslami İran milletvekillerinden İsmail Kevseri ve İran’ın Fars Körfezi bölgesindeki diplomatların da bir çoğu toplantıya katıldılar.

Daha önce İran dışişleri bakan yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, toplantının hedefinin, Suriye’de şiddete son verilmesi ve diplomatik çözüm yolu bulunması olduğunu söylemiş, toplantının Suriye konusunda çok sayıda ülkenin karşılıklı görüş alış verişinde bulunması imkanını sağlayacağını bildirmişti.

İran İslam Cumhuriyeti, Suriye meselesinde dış güçlerin müdahalesine karşı çıkarken, sorunun görüşmelerle yoluyla Suriyeliler arasında halledilmesini istiyor

Başa dön tuşu
Bugün 01 Ağustos 2026 (61) içerik yüklenmiştir.