HaberlerOrtadoğuSuriye

Terör örgütlerinin Suriye’nin Halep şehrine saldırıları halen devam ediyor.

El-Meyadin televizyonunun bildirdiğine göre terör örgütlerinin dün gece Halap’ın el-Meydan, Süleymaniye, ve Seyyid Ali mahallelerine havan topu saldırılarında 6 Suriyeli sivil hayatını kaybederken 40 kişi de yaralandı.

Öte yandan Dera Valiliğinde yetkili bir kaynak SANA’ya açıklamasında; İsrail’in desteklediği Kaide Örgütünün Suriye kolu Nusra Cephesinden teröristlerin bugün sabah saatlerinde Dera Kentinin sivil yerleşim alanlarından Sebil Semtinde evleri ve vatandaşları havan roketleriyle hedef aldıklarını söyledi.

Kaynak hain gelişigüzel saldırılarda özel ve kamu mülklerde maddi hasarların oluştuğunu aktardı.

Askeri bir kaynak ise SANA’ya açıklamasında hava güçlerinin Halep kırsalının güneyi Hanasır Bölgesinin güneyinde IŞİD terör örgütüne tabi hareket eksenlerine yönelik hava operasyonları gerçekleştirdiklerini ifade etti. Kaynak; operasyonlarda çok sayıda teröristin ölü ve yaralı düşürülüp ağır makineli silahlarla donatılmış araçlarının da imha edildiğine dikkat çekti.

Dera’da İsrail’den destek alan Nusra Cephesine yönelik nitelikli operasyonlarını sürdüren ordu birliklerimiz; Dera Mahatta ve Dera Beled’in muhtelif bölgelerinde tekfircileri sayı ve teçhizatlarıyla ağır kayıplara uğrattı.

Başa dön tuşu
Bugün 02 Temmuz 2026 (8) içerik yüklenmiştir.