
Siyonist işgal devletinin iğreti başbakanı Ehud Olmert tek taraflı ateşkes ilanında her ne kadar saldırılarında Hamas’a ağır darbe vurduklarını ilan etmiş olsa da hadiseleri dışarıdan değerlendirenler Siyonistlerin vahşi saldırılarının hedeflerine ulaşmaktan aciz kaldığı ve Filistin direnişinin kararlı bir mücadeleyle işgalcinin önünü kesmeyi başarabildiği üzerinde ittifak ediyorlar. Yorumcular, işgalcilerin üç haftadan fazla süren yoğun saldırılarına ve gerçekleştirdikleri katliamlara rağmen Filistin İslâmî Direniş Hareketi’nin gerek Gazze’de ve gerekse Batı Yaka’da gücünü aynen koruduğuna dikkat çekiyorlar.
İngiltere’nin ileri gelen gazeteleri de işgalci Siyonistlerin saldırılarının Hamas’ın gücünü yıpratamadığını ve arkasındaki halk desteğinin de azaltmadığını vurguluyorlar.
The Observer gazetesi Fetih örgütünün liderlerinden Kadura Fâris’e dayandırdığı bir tespitte, Hamas’ın işgale karşı verdiği kararlı mücadelesinin arkasındaki halk desteğinin daha da arttığına böylece hareketin kitlesel gücünü artırdığına dikkat çekiyor.
The Observer saldırının Hamas’ın çöküşüne sebep olacağını bekleyenlerin bu beklentilerinde tamamen hüsrana uğradıklarını ve hareketin işgale karşı direnişinden başı dik çıktığını vurguluyor.
