
Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki tünellerin kapatılması Gazze Şeridi’ndeki sosyal hayatın ve iş hayatının her alanını olumsuz etkiliyor. Onlarca yardım projesine imza atan hayır kurumları da tünellerin kapatılmasından olumsuz etkilenenlerden.
Gazze’de faaliyet gösteren hayır kurumları, ablukanın devam etmesi, tünellerin ve Rafah Kapısı’nın kapalı kalması ve Gazze’ye gıda maddeleri girişi için herhangi bir alternatifin sunulmaması halinde Gazze dışından yardım akışının da kesileceği uyarısında bulundu.
Mısır ordusu, birkaç haftadır Sina Yarımadası’nın kuzeyinde silahlı gruplarla mücadele adı altında düzenlediği operasyonlar çerçevesinde Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki tünellere yönelik büyük bir savaş yürütüyor.
Gazze Şeridi’ndeki hayır kurumları dosyasından sorumlu Ahmed El-Kurd, tünellerin kapatılmasının hayır kurumlarının yardım projelerini olumsuz etkilediğini bildirerek, inşaat malzemelerinin girişi durduğu için fakir ailelerin evlerini onarma projesinin de durduğunu söyledi.
Yakıt sıkıntısı nedeniyle hayır kurumlarında jeneratörlerin çalışmadığını ve bu nedenle çalışma saatlerinin azaltıldığını belirten El-Kurd, tünellerin kapatılmasının insanlık dışı bir davranış olduğunu ifade etti.
