HaberlerOrtadoğuSuriye

Türkiye dışişleri bakanı: Patriot füzeleri Suriye’ye karşıdır

Türkiye dışişleri bakanı, Patriot füzelerinin Türkiye topraklarına yerleştirilmesinin Suriye’ye yönelik bir savunma(!) amaçlı olduğunu bildirdi.

Türkiye dışişleri bakanı Ahmed Davutoğlu, bu sistemin savunma(!) amaçlı olduğunu bildirerek, Suriye tarafından gelebilecek her hangi bir tehdite karşı Türkiye topraklarına yerleştirildiğini savundu.

Türkiye yetkilileri Suriye’nin Türkiye’ye karşı kimyasal silahlardan yararlanabileceğini iddia ederek NATO’dan patriot füze sistemleri talep etmiş ve NATO Türkiye’nin bu talebini kabul ederek bu füze sistemini Türkiye’ye vereceğini açıklamıştı. Hatta NATO bu amaçla Türkiye topraklarına kendi askerlerini de göndereceğini açıklamıştı.

Türkiye’nin Suriye sınırlarına Patriot sistemlerini yerleştirmesi ülke içinde sert muhalefete yol açmasının yanı sıra İran yönetiminin de eleştirisine neden olmuştu.

Başa dön tuşu
Bugün 29 Eylül 2026 (50) içerik yüklenmiştir.