
İranlı milli grekoromen güreşçi rekabetlerin ikinci turunda korsan İsrail güreşçisi ile mindere çıkmamak için eli kanlı rejimi onurlu bir şekilde protesto etti ve bunun bedeli olarak da ilk turda yenilgiyi kabullendi.
İranlı güreşçi, kesinlikle yenebileceği rakibiyle aynı minderde yer almamak ve Gazze’nin şehitleriyle yetimlerine duyduğu sevgi ve saygıyı ispatlamak için, dünyada eşine ender rastlanır bir özveriyle, kazanacağı yarışı kaybetmeyi kabullenip İsrail’li güreşçiyle aynı minderde yer almayı reddedip katil İsrail’i protesto etti!
Pazartesi günü İstanbul’da başlayan dünya grekoromen güreş şampiyonası, onurlu bir harekete sahne oldu.
İranlı güreşçinin İsrail’in gayrimeşru bir rejim olması nedeniyle İsrailli güreşçiyle güreşmeyi reddedip yeneceği yarışmadan yenik olarak ayrılmayı kabullenmesini ayakta alkışlayan Türk seyircilerden bir kısmının tekbirler getirerek gözyaşlarını tutamadığı dikkatlerden kaçmadı.
55 kilogram sikletinde yarışan İranlı milli güreşçi Muhsin Hacıpur ilk turda Moldavya’dan rakibi karşısında ilk süreyi 3 – 0 önde kapattığı halde geri kalan süreleri maslahat icabı kaybetti ve bir sonraki tura çıkamadı.
Hacıpur bu yenilgiyi, maçı kazandığı takdirde bir sonraki turda eli kanlı rejim İsrail temsilcisi ile güreşmek zorunda olduğu için kabul etti ve bu şerefli yenilgiyi, Filistin halkını katleden rejimin temsilcisi ile aynı minderi paylaşmaya tercih etti.
Hacıpur, kendi sikletinde Asya üçüncülüğü ünvanını taşıyor.
