
Türkiye, Suriye yönetimi ve halkı karşıtı muhaliflere ev sahipliğini sürdürüyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ortadoğu Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov, İstanbul’da Suriye ulusal koalisyonu lideri ile Suriye konusunu masaya yatırdı.
Kuveyt resmi haber ajansı KUNA’ya göre, Rus yetkili ile Suriye ulusal koalisyonu lideri Hadi el’Behre arasında dün gece İstanbul’da yapılan görüşmede, Suriye’nin mevcut durumu ve Suriye halkının istekleri doğrultusunda siyasi sürecin ilerletilmesi için bir yolun bulunması gibi konular ele alındı.
Sözkonusu görüşmede Rus yetkili, Suriye sorununun Suriyelilerin kendi aralarında halledilmesi gerektiğine inandıklarını belirterek, Rusya’nın her zaman Suriye’nin toprak bütünlüğü ve hakimiyetinin korunmasına ve Suriye sorununun Suriyelilerin kendi aralarında halledilmesi çabalarına destek vereceğini söyledi.
