HaberlerOrtadoğuSuriye

Türkiye, Suriye’deki teröristlerin barınacağı yeni çadır kentler kuruyor

Türk otoriteleri Suriye’nin Rakka ili karşısında düşen Şanlıurfa’ya bağlı Akçakale ilçesinin kuzeyinde yeni çadır kentler kurarak 3 bölüme ayırması ardından idaresi için sorumlular atadığı ortaya çıktı.

Halı hazırda yeni çadır kentte karşılamak için hiç bir mültecinin bulunmamasına rağmen Türk otoriteleri; kurduğu çadır kent içinde bir saha hastanesi de inşa ederek yüz Türk doktorunu hastanede görevlendirdi.

Hatırlanacağı üzere Suriye krizinde parmağı olan Türk hükümeti, benzer bir adımda İdlib sınırları karşısında düşen Hatay topraklarında henüz hiç bir mülteci olmadan çadır kentler kurmuştu.

SANA’nın Türkiye’ye açılan tel Abyad Sınır kapısı üzerinden yolculuk yapan vatandaşlardan edindiği bilgilere göre; Türk otoritelerinin söz konusu kampta ikamet edenlerin günde iki saat kamp dışına çıkma hakkı tanıdıkları ifade edildi.

Gelen bilgiler; Türk otoritelerinin söz konusu kampları sivil mülteciler için değil de, belirli niyetler ve planlar kapsamında teröristleri barındırmak için kurulduğunu vurguluyor. Aynı zamanda eli kanlı saldırgan bu teröristlerin eğitilmelerinin yanında onlara güvenli barınak teşkil ederek Türk hükümetinin sözde haklarını savunduğunu iddia ettiği masum insanları katletmek için Suriye’ye gönderilmeleri için kurulduğunu ortaya çıkardı.

Başa dön tuşu
Bugün 07 Ekim 2026 (12) içerik yüklenmiştir.