Siyasi Tutuklu Aileleri Komitesi, Filistin Yönetimine bağlı güçlerinin son günlerde tutuklamaları artırdığını belirterek, geçen hafta Batı Yaka’da 40 kişiyi siyasi görüşleri nedeniyle tutukladığını ifade etti.
Filistin tv’ye ulaşan basın açıklamasında Komite, Filistin Yönetiminin zindanlarda bulunan bütün esirleri salıvermesi gerektiğini belirterek, Filistin Yönetimi güvenlik güçlerinin çoğu eski esir olmak üzere son haftada 40 kişiyi tutukladığını kaydetti.
Komite açıklamasında, “Filistin davasına yönelik tehditlerin had safhada olduğu bu süreçte halkımız birliği umarken, Filistin Yönetimine bağlı güçlerin bu halkın şerefli ve onurlu insanlarına yönelik baskılarına şahit oluyoruz. İnsan hakları çevrelerinden ve uluslararası camiadan Filistin Yönetiminin ihlallerini durdurmak, bunu yapanları cezalandırmak için acilen harekete geçmelerini istiyoruz” dedi.
Siyasi Tutuklu Aileleri Komitesi açıklamasında ayrıca Filistinli grupları siyasi tutuklamaları durdurmaya davet ederek “Batı Yaka’daki halkımız daha ne zamana kadar siyasi tutuklamaların ateşiyle dağlanacak? Uzun süre bu insanların işgal rejiminin zindanlarında yatmaları yetmez mi?” diyerek tepkisini ortaya koydu.