FilistinHaberlerOrtadoğu

Tutuklu yakınları siyasi tutukluların serbest bırakılmasını istedi

Abbas’a bağlı zindanlarda bulunan tutuklu yakınları, yaklaşan Ramazan ayı münasebetiyle Batı Yaka’da tutuklu bulunan yavrularının serbest bırakılmasını ve dosyanın bir daha açılmayacak şekilde tamamıyla kapanmasını istedi.

Batı Yaka’da tutuklu olanların yakınları bugün (16 Temmuz Cumartesi) yaptıkları basın açıklamasında, Meşal ve Abbas arasında Kahire’de yapılması planlanan görüşmenin bir an önce yapılmasını, Kahire’de sağlanan anlaşmasının hayata geçirilmesini ve kimden gelirse gelsin dış baskılara boyun eğilmemesini talep etti.

Tutuklu yakınları geçmiş defterlerin kapatılmasını, yeni bir sayafa açılmasını, kardeşlik ve dayanışma ruhunun yeniden yeşertilmesini, işgale karşı durmak için geçmişten dersler alınmasını ve Eylül ayında yapılacak girişime destek verilmesini istedi.

Tutuklu yakınları yayınladıkları bildiride ayrıca şunu ifade etti: “Geçmişi bir kenara bırakıp yeni bir sayfa açanları tarih altın harflerle kaydedecek. Yaklaşan bereket ve hayır ayı bu iş için tam bir fırsat. Bunu iyi değerlendirmek gerekir.”

Başa dön tuşu
Bugün 15 Eylül 2026 (45) içerik yüklenmiştir.