AvrupaHaberler

Ukrayna devlet başkanı erken seçime gideceklerini açıkladı

Ukrayna Devlet Başkanı Yanukoviç erken seçime gideceklerini açıkladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, Avrupalı bakanların aracılığıyla muhalefetle yürüttükleri müzakerelerin ardından yaptığı açıklamada, ülkede erken seçime gidileceğini ve devlet başkanlığı yetkilerini kısıtlayan 2004 Anayasası’na geri dönüleceğini duyurdu.

Devlet Başkanlığı’nın resmi internet sitesinde yer verilen açıklamada, Yanukoviç, ülkede istikrarın sağlanması ve daha fazla kan dökülmesini engellemek için bazı adımlar atılması gerektiğini, bu çerçevede 2004 Anayasası’na geri dönüleceği ve erken seçime gidileceğini ifade etti.

Yanukoviç, çatışmalar sırasında her iki tarafın da büyük kayıplar verdiğine işaret ederek, ulusal uzlaşı hükümeti kurulması için sürecin başlatılması çağrısında bulundu.

Başa dön tuşu
Bugün 03 Ağustos 2026 (14) içerik yüklenmiştir.