HaberlerOrtadoğuSuriye

Uluslararası 80 medya mensubu Resten’i ziyaret etti

Yerel, Arap ve yabancı medya kuruluşlarından 80 temsilci ve muhabir, Homs iline bağlı Resten kentinde silahlı terör gruplarının bozgunculuk, yıkım ve saldırı eylemleri sonucu zarar gören kamu ve özel mülkleri inceledi ve vatandaşların tanıklıklarına başvurdu.

Basın heyetine açıklamada bulunan Homs Valisi Gassan Abdülal, Resten kentine günlük yaşamın aşamalı olarak normale dönmeye başladığını ve silahlılar tarafından saldırılara maruz kalan resmi dairelerin onarımının sürdüğünü belirtti.

Çok sayıda silahlının, özel ve kamu mülklere düzenlediği saldırıların yanı sıra vatandaşları da tehdit ederek güvenlik ve istikrarı felç ettiğine işaret eden Homs Valisi, güvenlik ve istikrarın yeniden tesis edilmesi ve vatandaşların güvenliğini sağlamak için müdahale zorunluluğu doğduğunu belirtti.

Homs Valisi, önümüzdeki on gün içerisinde silahlı terör gruplarının saldırıları sonucu büyük zarar gören Resten’de yaşamın tamamen normale döneceğini ifade etti.

Homs ilinin, Irak ve Lübnan ile uzun sınırlara sahip olmasından dolayı silah tüccarları tarafından hedef alındığına işaret eden Vali Abdülal, genel olarak Homs ilinde durumların iyi olduğunu kaydetti.

Diğer taraftan, medya heyetine eşlik eden askeri bir yetkili, mermi, kaleşnikof, pompalı tüfek, el bombaları, RPG, havan mermileri, patlayıcı gibi çok sayıda orta ve ağır silahlar ele geçirildiğini vurguladı.

Medya heyetine bilgi veren askeri yetkili, ele geçirilenler arasında İsrail menşeli gelişmiş silahlar olduğuna dikkat çekti.

Başa dön tuşu
Bugün 01 Eylül 2026 (27) içerik yüklenmiştir.