HaberlerİranOrtadoğu

United Press: İran suikastleri Mossad’ın işidir

Mossad’a yeni başkan atanmasını değerlendiren United Press (UP), korsan İsrail’in Filistin, Lübnan, Suriye ve özellikle İran’da nükleer bilim adamlarına yönelik suikast girişimlerini ifşa etti.

Amerika’nın United Press haber ajansı da, İranlı nükleer bilim adamlarının korsan İsrail tarafından katledildiğini itiraf etti.

UP, korsan İsrail Başbakanı Netanyahu’nun eski bir casusu Mossad’ın başına getirdiğini belirterek, korsan İsrail’in dünya genelinde işlediği suikastlere vurgu yaptı.

UP, Mossad’ın eski başkanı 8 yıllık başkanlığı süresince bu teşkilatı yeniden ihya ettiğini ve başta İranlı nükleer bilim adamları olmak üzere İran, Filistin, Lübnan ve Suriye’de bir dizi suikast gerçekleştirdiğini vurguladı.

UP raporunda, en son suikastlerde, İran’da bir nükleer bilim adamı öldürülürken, bir diğerinin de yaralandığını kaydetti.

Başa dön tuşu
Bugün 05 Ağustos 2026 (15) içerik yüklenmiştir.