HaberlerOrtadoğuSuriye

Ürdün Vakıflar Bakanlığı işgal yönetimini Mescid-i Aksa konusunda uyardı

Ürdün Vakıflar ve İslami İşler Bakanlığı, Siyonist işgal yönetimini Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlaller ve baskınlar konusunda uyararak, işgal donanmasına bağlı askerlerin Mescid-i Aksa’ya girmesine izin verilmesini kınadı.

Ürdün Vakıflar Bakanı Dr. Abdüsselam El-Abadi, dün (25 Haziran Pazartesi) konuyla ilgili açıklamasında, Siyonist işgal yönetiminin bir Knesset üyesi ve yardımcıları eşliğinde işgal ordusundan altmış askerin ve üç iç güvenlik görevlisinin Mescid-i Aksa’ya girmesini sağlamasını kınayarak, işgal askerlerinin ve fanatik Siyonistlerin Kubbetu’s Sahra’nın önünde namaz kılanları tahrik edici bir şekilde Mescid-i Aksa’nın avlusunda dolaştıklarını söyledi.

Siyonist işgal güçlerinin ve gaspçıların Mescid-i Aksa’ya baskınlarının son zamanlarda daha da arttığına dikkat çeken El-Abadi, baskınların Mescid-i Aksa’nın saygınlığını çiğnemek anlamına geldiğini ve uluslararası hukuka ve anlaşmalara da aykırı olduğunu belirtti.

Ürdünlü bakan ayrıca, El-Mağaribe Kapısı’na giden yolun Mescid-i Aksa’nın ayrılmaz bir parçası olduğunu ve Mescid-i Aksa’nın en önemli kapısına bu yoldan gidildiğini ifade etti.

Siyonist işgal polisi dün sabah işgal donanması askerlerinden onlarcasının askeri elbiseleriyle Mescid-i Aksa’ya girmesine izin vermişti.

Başa dön tuşu
Bugün 25 Temmuz 2026 (3) içerik yüklenmiştir.