HaberlerOrtadoğuÜrdün

Ürdün ve Katar arasında ortak deniz koridoru kuruluyor

Ürdün ve Katar yönetimleri ikili ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla ortak deniz koridoru kurma üzerinde mutabakata vardı.
Katar’da düzenlenen uluslararası oturuma katılmak üzere Doha’ya gelen Ürdün Sanayi Bakanı Tarık Hamuri, katarlı mevkidaşı Ali bin Ahmet Kuvari ile görüştü.

Görüşmede iki Bakan ikili ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla ortak deniz koridoru kurma üzerinde mutabakata vardı.

Bundan önce Ürdün ve Katar arasındaki ticaret S. Arabistan üzerinden ve kara sınırından yapılıyordu, fakat bir buçuk yıl önce Katar’ın 4 Arap ülkesi tarafından kuşatılmasının ardından bu kapı da kapanmıştı.

Şimdi ise Ürdün ve Katar arasındaki bu anlaşma S. Arabistan, Mısır, BAE ve Bahreyn’in Katar’a dayattıkları kuşatmaya karşın gerçekleşiyor.

Başa dön tuşu
Bugün 06 Ekim 2026 (54) içerik yüklenmiştir.