
Ürdünlü uzman ve düşünürler, Siyonist işgal rejiminin ülkeleri için oluşturduğu tehlikeye dikkat çekerek, Filistin gibi Ürdün’ün de Siyonist işgal rejiminin hedefinde olduğunu söyledi.
Meslek örgütleri tarafından dün akşam (30 Eylül Pazar) Amman’da “Siyonist Tehlikeye Karşı Milli Kimliği Güçlendirme” konulu panelde konuşan politikacılar ve düşünürler, Siyonist işgal rejiminin yayılmacı politikalarıyla ve gizlemeye gerek duymadığı emelleriyle Ürdün için tehdit oluşturduğunu belirtti.
Ürdünlü Doktorlar Sendikası eski başkanı Dr. Züheyr Ebu Faris, Siyonist işgal rejiminin Filistinlilerin haklarını hâlâ kabul etmediğine dikkat çekerek, bugüne kadar Filistinlilere verilenlerin bağımsız bir Filistin devleti kurulması için yeterli olmadığını ifade etti.
Siyonist işgal yönetiminin Filistinliler arasındaki anlaşmazlıkları körükleyerek vakit kazanmaya çalıştığını söyleyen Ebu Faris, işgal rejiminin Ürdün ile imzaladığı barış anlaşmasına rağmen yayılmacı hedeflerinin değişmediğini belirtti.
Siyasi bilimler profesörü Hüsnü Eş-Şiyab da konuşmasında kimlik ile vatandaşlığı birbirinden ayırarak, Siyonist işgal rejiminin alternatif vatan fikrini ileri sürerek Ürdün toplumunda fitne çıkarmak istediğini söyledi.
