HaberlerİranOrtadoğu

Urumiye’de düşen uçağın kara kutusu bulundu

İran’ın kuzey batısında yer alan Batı Azerbaycan eyaleti valisi Urumiye yakınlarında düşen yolcu uçağının kara kutularının her ikisinin de bulunduğunu söyledi.

Urumiye valisi Vahid Celalzade dün yaptığı açıklamada kara kutunun bulunduğunu açıklayarak, Pazartesi sabahın ilk saatlerinden itibaren özel araştırma ekiplerinin oluşturularak olay mahalline gönderildiğini uçağın kara kutusunun her ikisinin de ele geçirilmesiyle düşen uçağın enkazı üzerindeki araştırmaların tamamlandığını söyledi.

Uçağın kesin yolcu ve mürettebat sayısının 105 kişi olduğunu belirten Celalzade şu anda 77’si ölü 27’si yaralı olmak üzere uçaktakilerden 104 kişiye ulaşıldığını ve bir kişinin halen kayıp olduğunu ve muhtemelen uçağın enkazı altında bulunduğunu ve bu kişiye de ancak uçağın enkazının tam olarak kaldırılmasından sonra ulaşılabileceğini söyledi. Tahran-Urumiye seferini yapmakta olan Boeing tipi yolcu uçağı Pazar günü akşam saatlerinde Urumiye havaalanının 5 km. mesafesinde kötü hava koşulları nedeniyle düşmüştü.

Başa dön tuşu
Bugün 02 Ağustos 2026 (62) içerik yüklenmiştir.