
İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Usame Hamdan, Hamas’ın ofisini Ürdün’e taşımak için Katar’dan arabuluculuk yapmasını istediği yönündeki haberleri yalanladı.
Hamas Hareketi’nin siyasi birimini Ürdün’e taşıma konusunun gündemde olmadığını ifade eden Hamdan, yayınlanan asılsız haberlerin bazılarının Hamas Hareketi’ni kriz yaşıyormuş gibi gösterme çabasının ürünü olduğunu söyledi.
Usame Hamdan, Ürdün El-Ğad gazetesine verdiği ve bugün (10 Nisan Perşembe) yayınlanan röportajda, Hamas’ın yer sıkıntısının olmadığını ve liderlerinin hiçbir zaman çıkmaza girmediğini ifade etti.
Katar ile ilişkilerinin istikrarlı olduğunu belirten Hamdan, bu arada Hamas liderliğinin ofisine yer aramakla değil işgalciyle mücadelenin idaresiyle meşgul olduğunu söyledi.
Filistin uzlaşısına da değinen Hamdan, Filistin halkının birlik ve bütünlüğünün asıl olduğunu ve bu nedenle Hamas Hareketi’nin uzlaşının sağlanması konusunda istekli olduğunu belirterek, yıl sonundan önce uzlaşı hükümetinin teşkilini ve seçimlerin yapılmasını beklediklerini kaydetti.
Hamdan, Filistin sorununun çözümüyle ilgili gelişmelerin Ürdün’ü de doğrudan ilgilendirdiği için görüş alışverişinde bulunmak üzere Amman’ı ziyaret etmenin kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.
