
Siyonist işgal rejimindeki siyasi ve askeri liderler, daha önceki Siyonist Başbakan Ehud Olmert döneminde 2008 yılının son günlerinde Gazze’ye karşı açılan ve üç hafta süren vahşi savaş gibi yeni bir savaş açma tehditlerini sürdürüyorlar.
Tehditlerinde ciddi olduklarını göstermek için de işgal ordusunun zırhlı araçlarıyla Gazze sınırını geçip gelişi güzel etrafa, arazilerinde çalışan çiftçilere ve sınıra yakın bölgedeki evlere ateş açmasına izin veriyorlar.
Siyonist işgal ordusu mayın ve füze bulma iddiasıyla bölgeye girerken işgal uçakları da sürekli Gazze semalarında tur atıyor.
Uzmanlar, işgal ordusunun bölgedeki durumu değiştirecek, Gazze savaşı gibi yeni bir savaşa zemin hazırlayacak operasyonlara girmek istediğini belirttiler.
Uzmanlar, işgal ordusunun Filistin direniş gruplarının elindeki silahların türünü, sahip olduğu füzelerin hangi noktalara ulaşabileceğini ve elinde yeni silahların olup olmadığını öğrenmeye çalıştığını, bunun için de direnişin misilleme yapması için önde gelen liderlerine suikastlar düzenlediğini ifade ettiler.
İşgal rejimi olası bir savaşta sürprizlerle karşılaşmamak için mümkün olduğunca direnişin elindeki silahları, bu silahların etki alanını ve direnişin yeni taktiklerini öğrenmeye çalışıyor. İşgal rejimi bu tür ön bilgilerin askeri başarının önemli bir kısmını oluşturduğunu biliyor.
Bölgeyi yakından takip eden uzman ve analistler, Gazze’deki sükunetin işgal ordusunu rahatsız ettiğini belirterek, bu durumun direnişle ilgili bilgi toplamasını ve gücüyle ilgili bir değerlendirme yapmasını zorlaştırdığını ifade ediyorlar.
