HaberlerİranOrtadoğu

Vaizi: İran ABD halkının seçimine saygı duymaktadır

İran İslam Cumhuriyeti İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Mahmudd Vaizi, ABD seçim sonuçlarına İran’ın saygı duyduğunu söyledi.

Tahran’da açıklamada bulunan Vaizi, ABD Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili, ‘’İran’ın halkların seçimi ile ilgili saygı duymaktır’’ dedi.

İran açısından ABD Cumhurbaşkanı olarak Bayan Clinton veya Trump’ın seçilmesinin bir birinden farklı olmadığını ifade eden Vaizi, Demokrat veya Cumhuriyetçi bir adayın seçilmesinin etkisinin farklı olmadığını ve her birinin kendi politikaları olduğunu söyledi.

Vaizi, İran’ın ABD ile ilişkisi olmadığını ve iki tarafın en çok KOEP ile ilgili işbirliği olduğunu belirterek, ‘’Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) BM tarafından kaydedilen uluslararası bir senettir ve tüm ülkeler bu senede saygı duymaktalar ve ABD yeni Cumhurbaşkanı da bu senede saydı duymaktadır’’ dedi.

Vaizi, ABD yeni Cumhurbaşkanının seçilmesinin bölgeye etkisinin fazla olmayacağını belirterek, ABD yeni Cumhurbaşkanının seçilmesinin İran menfaatlerine fazla zarar vermeyeceğini ifade etti.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Mayıs 2025 (10) içerik yüklenmiştir.