Venezuela içişleri bakanı cep numarasını verdi: Rüşvetçileri bana bildirin

Venezuela İçişleri Bakanı Miguel Rodriguez, canlı televizyon yayınında cep telefonunu verdi ve polis memurlarının rüşvet alan amirlerini doğrudan kendisine bildirmelerini istedi.
Rodriguez, yolsuzluğu ortadan kaldırmanın, halkın polise yeniden güvenmesini sağlamanın tek yolu olduğunu söyledi.
Polisteki yolsuzluk, Venezuela’nın dünyanın en fazla cinayet işlenen ülkelerinden biri olmasının nedenleri arasında gösteriliyor.
Rodriguez, başkent Caracas’ta düzenlenen törende yaptığı konuşmada, “Yeni polis memurlarının her zaman iyi amirleri olacak. Ama içlerinde çürük yumurtalar da olacak. Onları korkusuzca ihbar edin. Çünkü yolsuzlukları Venezuala halkı nezdinde polisin otoritesini sarsıyor. Bana ihbar edin, hemen kellesini uçuralım” dedi ve cep numarasını verdi.
