HaberlerLatin Amerika

Venezuela kripto paraya geçiyor

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Trump yönetiminin ‘finansal ablukası’ ile mücadele için kripto para basılacağını duyurdu.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Washington yönetiminin “finansal ablukası” ile mücadele için hükümetinin kripto para basacağını açıkladı.

Maduro, devlet televizyonunda yayınlanan konuşmasında, yeni para birine “petro” adı verildiğini belirterek, petronun, Venezuela’nın petrol, altın ve maden rezervleri tarafından destekleneceğini duyurdu.

Maduro, “Bu, ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınması için yeni uluslararası finansman modellerine ilerlememizi sağlayacak. 21. yüzyıl geldi!” ifadesini kullandı.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, yeni para biriminin değeri ve ne zaman basılacağı konusunda ayrıntılı bilgi vermedi.

Nicolas Maduro, geçen ay ülkesinin 120 milyar doları aşan dış borcunu yeniden yapılandıracağını açıklamıştı.

Başa dön tuşu
Bugün 01 Ağustos 2026 (30) içerik yüklenmiştir.