HaberlerKuzey AmerikaLatin Amerika

Venezüela yoksul ve yalnız değildir

Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez, ülkesine gelen Rus stratejik bombardıman uçaklarının Amerika’ya bir uyarı olduğunu belirtti.

Bugün düzenlenen bir tören dolayısıyla halka hitap eden Venezüella Devlet başkanı Hugo Chavez, Rusya’ya ait Topolov-160 tipindeki iki stratejik bombardıman uçağının ülkesinde bulunmasını “ABD imparatorluğuna yönelik bir uyarı” olarak niteledi.

“Rusya bizimle, biz stratejik müttefikiz, bu ABD imparatorluğuna bir mesajdır, Venezüella artık yoksul ve yalnız bir ülke değil” diyen Chavez, Rus stratejik bombardıman uçaklarının Venezüella’da eğitim amaçlı olarak bulunduğunu belirtti ve uçaklardan birinin pilotluğunu bizzat kendisinin yapacağını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, Rus stratejik bombardıman uçaklarının Venezüella’ya gönderilmesini “soğuk savaş dönemi uygulaması” olarak niteleyerek durumu dikkatle izlediklerini açıkladı.

Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez, Rusya ile ekim ayında da bir deniz tatbikatı yapacaklarını belirtti.

Rusya Deniz Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada da ekim ayında düzenlenecek ortak tatbikatın iki ülke liderinin temmuz ayında Moskova’da yaptıkları anlaşma doğrultusunda uluslar arası sularda icra edileceğini ifade etti.

Başa dön tuşu
Bugün 16 Ağustos 2026 (44) içerik yüklenmiştir.