
Lübnan’ın Hizbullah direniş hareketi, Gazze merkezli Filistinli savaşçıların rejime karşı sürpriz bir operasyonunun ardından İsrail işgali altındaki topraklara mermi ve güdümlü füzeler ateşlediğini söyledi.
Pazar günü yayınlanan bir açıklamada Hizbullah, İsrail işgali altındaki Şebaa Çiftlikleri’ndeki Radar, Zabdin ve Ruwaysat Al-Alam bölgelerini hedef aldığını söyledi.
“İslami Direniş’teki şehit komutan Hacı İmad Muğniyeh grupları saldırdı … üç Siyonist işgal bölgesi” denildi.
“[Saldırılar] Lübnan topraklarımızda işgal altında kalanları özgürleştirme yolunda ve muzaffer Filistin direnişi, mücadeleci ve sabırlı Filistin halkı ile dayanışma içinde gerçekleştirildi.”
İsrail ordusu, Lübnan’dan işgal altındaki toprakların kuzeyine doğru havan mermileri atıldığını doğruladı.
Topçularının “şu anda Lübnan’da bir çekimin yapıldığı bölgeyi vurduğunu” da sözlerine ekledi.
