
İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, yaptırım ve zorbalık zamanının geçtiğini belirtti.
Ahmedinejad, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin başkenti Bakü’de düzenlenen ve 5 ülke liderinin katıldığı Hazar Denizi Sahili Ülkelerin Zirve Oturumu’nda bir araya geldiği Rusya cumhurbaşkanı Medvedev’le ikili ilişkilerin geliştirilmesi başta olmak üzere bölgesel ve uluslar arası meseleleri ele aldı.
Yaptırım ve zorbalık döneminin sona erdiğini belirten Ahmedinejad, İran’ın ihtiyaçlarını çok rahat bir şekilde temin ettiğini söyledi.
İran ve Rusya’nın iki komşu ülke olarak ilişkilerinin karşılıklı çıkarlar ve saygı esasına göre gelişmesini gerektirdiğini belirten Ahmedinejad, ikili ilişkilerin gelişmesinin hem iki ülkenin hem de bölgenin yararına olduğunu hatırlattı.
Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, Rus meslektaşı Medvedev’in bölgesel konularda ortam tutum sergileme konusundaki önerisine destek verdiğini belirtirken, ikili işbirliğinin iki ülkenin yararına olacağını söyledi.
Bu görüşmede Rusya cumhurbaşkanı Dimitri Medvedev de, Rusya’nın İran’la başta siyasi olmak üzere iktisadi, hatta askeri alanda işbirliğini geliştirmekten yana olduğunu dile getirdi.
