
İran’ın UAEA daimi temsilcisi Ali Asger Sultaniye, yaptırımların tehdit dili olduğunu ve sadece ortamı zehirlemeye yaradığını vurguladı.
İran’ın UAEA daimi temsilcisi Ali Asger Sultaniye, Avusturya’da yayınlanan Courier gazetesine batının İran’ı daha fazla yaptırımlarla tehdit etmesi ile ilgili verdiği demeçte “Hiç kimse bu işi olumlu karşılamıyor ve zor ve tehdit dilinin hiç bir etkisi yok” ifadesini kullandı.
Sultaniye, yaptırımların şimdiye kadar yaptırımları uygulayanlar için hiç bir yararı olmadığını ve sadece İranlıların vahdetini güçlendirdiğini kaydetti.
İran’ın UAEA daimi temsilcisi Sultaniye, Viyana’da tüm diplomatlar dolaylı bir şekilde barışçıl nükleer enerjiden yararlanmanın İran’ın hakkı olduğunu ve tüm bu yaygaraların batının çifte standart ve ayrımcı yaklaşımından kaynaklandığını vurguladığını ifade etti.
Sultaniye ayrıca Tahran nükleer araştırma reaktörüne de değinerek söz konusu reaktörün yakıtının hazırlanmakta olduğunu, İran’ın bu reaktöre, hastaların ilaçlarını temin etmek için ihtiyacı olduğunu vurguladı.